Online nummer over begeleiding

Mobiel verschijnt vier keer per jaar op papier en twee keer online. In het nieuwe online nummer zetten we de pleegzorgbegeleider in de spotlights. Een hulpverlener die we hard nodig hebben en moeten koesteren. Pleegkinderen vragen vaak om specifieke ondersteuning van hun pleegouders. Om deze belangrijke taak te vervullen, hebben pleegouders zelf ook goede begeleiding nodig. Ook de ouders hebben begeleiding nodig om een nieuwe plek te krijgen in het leven van hun kind. Daar hoort nog een netwerk bij van familie, vrienden, school en hulpverleners. De pleegzorgbegeleider legt de verbinding, met oog voor de verschillende partijen. Een hele uitdaging!

Verder interviewden we de politici René Peters (CDA) en Loes Ypma (PvdA) over pleegzorg. De nieuwe bestuurder van Gezinshuis.com, Rob de Munck, vertelt over de opvang van kinderen in een gezinshuis. Ook waren we bij de première van de indrukwekkende documentaire ‘Onze stem, onze kracht’, over kindermishandeling. Lees hier het online nummer.