Online magazine


Het thema van het nieuwe online magazine is: Trauma en gehechtheid.

cover-mobiel-5-online

Trauma’s en ontoereikende zorg in de vroege jeugd zetten vaak een stempel op de gehechtheid van pleegkinderen. Kunnen pleegkinderen zich herstellen van de trauma’s die ze hebben meegemaakt? Hoe kunnen pleegouders ervoor zorgen dat pleegkinderen minder last hebben van hechtingsproblemen? In dit nummer lees je verhalen van pleegouders, pleegkinderen en professionals over dit belangrijke thema.

Verder in dit nummer: een interview met de schrijfster van het ontroerende kinderboek ‘Ollie en het kronkeldier’, tips, filmpjes, fotoportretten, actueel onderzoek, juridische vragen en antwoorden, boekrecensies en een opinieverhaal over pleegzorgvergoedingen.

Wil je het online magazine ter kennismaking via e-mail ontvangen? Geef dan je e-mail door. Wil je meer lezen over pleegzorg? Neem een abonnement op het papieren tijdschrift Mobiel en de WAT?!-krant. Je ontvangt dan beide tijdschriften 4 keer per jaar in de brievenbus. Daarnaast kun je Mobiel 2 keer per jaar online lezen.

Cover online nummer 3

Het thema van het vorige online magazine was: op de drempel. Een drempel is het symbool van een verandering of een nieuw begin. Pleegzorg kent vele drempels: de drempel om pleegouder te worden, de letterlijke drempel die een kind overstapt als het in een ander gezin gaat wonen, de drempel van 18 jaar. In dit nummer stapten we over tal van drempels.