Online magazine


Tijdschrift Mobiel verschijnt vier keer per jaar op papier en twee keer online. Het thema van het nieuwe online magazine is: pleegzorgbegeleiding.

In dit nummer zetten we de pleegzorgbegeleider in de spotlights. Een hulpverlener die we hard nodig hebben en moeten koesteren. Verder interviewden we de politici René Peters (CDA) en Loes Ypma (PvdA) over pleegzorg. De nieuwe bestuurder van Gezinshuis.com, Rob de Munck, vertelt over de opvang van kinderen in een gezinshuis. Ook waren we bij de première van de indrukwekkende documentaire ‘Onze stem, onze kracht’, over kindermishandeling.

Wil je het online magazine ter kennismaken via e-mail ontvangen? Geef dan je e-mailadres door. Wil je meer lezen over pleegzorg? Neem een abonnement op het papieren tijdschrift Mobiel en de WAT?!, het tijdschrift voor en door jongeren in pleegzorg. Je ontvangt dan beide tijdschriften vier keer per jaar in de brievenbus. Daarnaast kun je Mobiel twee keer per jaar online lezen.

Het thema van het vorige online nummer was: trauma en gehechtheid.

cover-mobiel-5-online

Trauma’s en ontoereikende zorg in de vroege jeugd zetten vaak een stempel op de gehechtheid van pleegkinderen. Kunnen pleegkinderen zich herstellen van de trauma’s die ze hebben meegemaakt? Hoe kunnen pleegouders ervoor zorgen dat pleegkinderen minder last hebben van hechtingsproblemen? Verder in dit nummer: een interview met de schrijfster van het ontroerende kinderboek ‘Ollie en het kronkeldier’, tips, filmpjes, fotoportretten, actueel onderzoek, juridische vragen en antwoorden, boekrecensies en een opinieverhaal over pleegzorgvergoedingen.

Het thema van het eerste online nummer was: op de drempel.

Cover online nummer 3

Een drempel is het symbool van een verandering of een nieuw begin. Pleegzorg kent vele drempels: de drempel om pleegouder te worden, de letterlijke drempel die een kind overstapt als het in een ander gezin gaat wonen, de drempel van 18 jaar. In dit nummer stapten we over tal van drempels.